Început de an școlar

Început de an școlar

September 12, 2020 scoala1admin Comments: 0

Dragi părinți,

Orice început de an școlar înseamnă speranţe şi emoții atât pentru copiii care păşesc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar.

În aceste zile, în care tema coronavirus este în centrul știrilor din mass-media și social media, copiii riscă să fie supraexpuși la informații care pot deveni o sursă de stres pentru ei. De aceea este esențial să folosiți surse de informații autorizate și cele de pe canelele de comunicare ale clasei/școlii. În completare, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului vă pune la dispoziție următoarele recomandări pentru ca timpul petrecut acasă cu ai dumneavoastră copii să fie de calitate și să le asigure acestora o stare de siguranță și o comunicare adecvată contextului actual.

Situația epidemiologică a orașului nostru ne permite ca învățământul să se desfășoare urmând scenariul verde. Este posibil ca tipul de scenariu să se schimbe în funcție de situația epidemiologică de la nivelul orașului, situație pe care DSP Suceava o gestionează.

Comunicarea cu dumneavoastră se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire (orice fel de îmbolnăvire) și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate. Vă rugăm să nu însoțiți copiii în clădirea școlii, cu excepția cazurilor speciale.

Eficiența intervențiilor, dar și realizarea dorințelor noastre nu pot fi atinse decât prin eforturi susținute ale părinților, copiilor și cadrelor didactice. Vă invităm, așadar, să descoperim ce putem învăța fiecare, învățându-i pe ceilalți și, astfel, să reușim să creștem împreună.

Cu stimă,
Colectivul Școlii Gimnaziale Nr. 1

Programul pentru deschiderea noului an școlar si sfaturi utile: