Zilele Portilor deschise la Scoala Gimnazială Nr. 1

Zilele Portilor deschise la Scoala Gimnazială Nr. 1

November 2, 2017 scoala1admin Comments: 0

Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului a organizat vineri, 27.10.2017, în cadrul parteneriatului dintre grădinițe-școală, o activitate comună cu reprezentanți ai acestora. Au participat doamnele educatoare, părinții și copiii de la grupele mari, care în anul școlar următor vor urma cursurile clasei pregătitoare. Oaspeții au fost întâmpinați de Zâna Toamnă cu mesaje de “bun venit” scrise pe frunze multicolore, pe care cei mici le-au personalizat și au împodobit copăcelul toamnei.


Parteneriatul “O zi la școală” a constat în familiarizarea cu oferta educațională a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gura Humorului. S-a discutat despre: specificul activităților claselor primare și importantele evenimente de pe parcursul unui an școlar: Concursul Internațional de matematică “Memorialul David Hrimiuc”, Școala de Vară Humoreană, Simpozionul Internațional aflat anul acesta la a XIV-a ediție, Centrul de Performanță al elevilor claselor a III-a și a IV-a, Clubul de Lectură al școlii. A urmat vizitarea claselor celor două corpuri de clădire și desfășurarea unei activități distractive cu copiii din grădinițe.

Doamnele prof. înv. primar care urmează să preia clase pregătitoare în anul școlar 2017/2018 au descris specificul acestei clase de debut, axându-se pe informații de interes pentru părinți. Chiar dacă această clasă pregătitoare a iscat multe controverse, s-a concluzionat că se pot observa efectele sale pozitive. Copiii sunt ajutați să socializeze, să se integreze în mijlocul altor copii de vârste diferite, iar în final vor putea să se acomodeze mai ușor în clasa I, unde procesul educațional este diferit de cel cu care s-au obișnuit la grădiniță.
Activitatea s-a încheiat cu un scurt program artistic prezentat preșcolarilor de către elevii claselor a IV-a, care au distribuit oaspeților pliante de prezentare a școlii.

Profesor înv. primar, Cojocaru Crina Maria