8 martie la Şcoala 1 – Sărbătorind prin frumos și pentru frumos

8 martie la Şcoala 1 – Sărbătorind prin frumos și pentru frumos

March 9, 2016 scoala1admin Comments: 0

La Școala Gimnazială Nr.1 din Gura Humorului, celebrarea zilei de 8 MARTIE s-a realizat prin cultivarea gustului pentru frumos și artă. Într-o lume în care timpul pare să nu ne mai înțeleagă, s-a găsit prilejul de a simți împreună sincretismul specific unei piese de teatru, un gen de artă care-l face pe omul modern să vibreze pentru cultură.

Conducerea școlii a ales ca dar pentru părinți și cadre didactice, cu ocazia zilei de 8 MARTIE și în parteneriat cu Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, o reprezentație a piesei de teatru Cerere în căsătorie de A. P. Cehov. Este o piesă de teatru în care acțiunea se petrece în timp real, cu un subiect de actualitate, iar stările de spirit dezlănțuite oferă o viziune de ansamblu asupra aspectelor de viață banală, care adesea ne creează frământări. A fost o punere în scenă a unei situații din existență, plină de umor, ironie, emoție și libertate în trăirile celor trei personaje, trăiri care au sugerat profunzime.

Acest minunat dar cultural a luat forma unei activități de amploare ce a avut loc la Casa de Cultură din orașul Gura Humorului pe data de 7 martie, ora 17.00. A fost unul din acele momente deosebite în care și timpul mai poate avea puțină răbdare. Părinții elevilor școlii noastre împreună cu profesorii au savurat momentele pline de umor, au împărțit impresii și au apreciat ideea de a mai participa împreună la acet gen de activități.
La sfârșit, florile oferite actorilor, șampania și mărțișoarele pentru părinți și profesori au creat un moment plin de căldură și respect, un cadru obișnuit pentru cei care cunosc faptul că Școala Gimnazială Nr. 1 nu este o simplă instituție educațională, ci este, cu adevărat, o stare de spirit.

Mulțumim tuturor părinților că au apreciat inițiativa noastră și au participat la acest spectacol, în care împreună am sărbătorit 8 MARTIE, nu oricum, ci prin frumos și pentru frumos.